Afspraken dagelijks van 8 tot 22 - Flexibel - Gratis parkeren - Handmatig onderhoud - Professioneel - Wedstrijdskiërs

Slijpen

Waxen

Slijpen is het scherp en egaal maken van de staalkanten van uw ski’s of snowboard. Het is essentieel om te skien met geslepen staalkanten, aangezien dit grip en zekerheid geeft op harde en ijzige pistes. Hierdoor staat u vertrouwd op uw eigen materiaal onder welke omstandigheden dan ook, waardoor u optimaal kunt genieten van uw wintersport.

Wij slijpen de staalkanten met vijlen in verschillende grofheden. Met de ingang van 2019 worden de staalkanten nabehandeld met diamantvijlen. Hierdoor ontstaat de fijnste structuur in de staalkant die langdurige scherpte biedt. Dit is een tijdintensieve klus, waardoor de tarieven zijn gestegen ten opzichte van de vorige seizoenen.

Voor de gevorderde wintersporters kunnen wij de kanten in een gewenste hoek slijpen (87º/88º/89º).


slijpen

Door het waxen van het glijvlak van ski’s en snowboards worden de glij-eigenschappen verbeterd. Hierdoor zult u minder onregelmatige weerstand hebben tijdens het wintersporten. Tevens zorgt waxen ervoor dat het glijvlak niet uitdroogt en minder snel slijt wat resulteert in een langere levensduur van het materiaal.

Bij RJ Skiservice wordt het materiaal altijd handmatig gewaxt, in tegenstelling tot grote sportwinkels. Bij het handmatig waxen wordt meer warmte gebruikt waardoor de wax beter in het glijvlak trekt. Met deze manier van waxen kunt u niet 2/3 dagen goed glijden, maar wel een volle week!

Wij waxen standaard met biologisch afbreekbare allround wax. Voor de snelste waxbeurt kunt u kiezen voor high-fluor temperatuur specifieke wax.


Let op: Handmatig onderhoud is geen ski/snowboard renovatie zoals onderhoud bij grote machines. Hoe netter het materiaal wordt onderhouden, hoe perfecter het zal worden na de service!